Povinné zabezpečení e-mailu pomocí SPF, DKIM a DMARC v roce 2024

Rok 2024 představuje milník, kdy přední poskytovatelé e-mailových služeb jako Gmail, Yahoo a brzy i Microsoft, přicházejí s převratnými změnami v pravidlech pro odesílání hromadných e-mailů. Tyto změny nejenže posouvají hranice v ochraně proti nevyžádané poště, ale také nastavují nové standardy pro efektivní a bezpečnou komunikaci v e-mailovém marketingu.

ověření emailu

Co to pro vás znamená?

Od roku 2024 bude nezbytné pro každou hromadnou rozesílku e-mailů implementace tří bezpečnostních opatření. Zavedení těchto bezpečnostních opatření zajistí, že vaše e-maily budou považovány za legitimní a důvěryhodné, čímž se sníží riziko, že skončí ve složce se spamem nebo že budou úplně zablokovány.

Tato opatření zahrnují nastavení:

SPF (Sender Policy Framework)

Tento základní bezpečnostní prvek identifikuje servery, které mají oprávnění odesílat e-maily jménem vaší domény. Implementací SPF efektivně bráníte zneužití vaší e-mailové adresy a chráníte svou reputaci před neoprávněným použitím.

DKIM (DomainKeys Identified Mail)

DKIM přidává vašim e-mailům digitální podpis, čímž potvrzuje, že e-mail pochází od autorizovaného odesílatele a zůstává nezměněn během přenosu. Tato technologie zvyšuje důvěryhodnost vašich e-mailů, ale také výrazně snižuje riziko, že budou vaše zprávy označeny jako spam.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance)

DMARC je pokročilý systém, který dále posiluje bezpečnost vašich e-mailových kampaní. Tento mechanismus ověřuje, že e-mail odpovídá politikám DKIM a SPF vaší domény, a tím chrání vaši značku před phishingovými útoky a zneužitím.

Nejste si jisti, jak začít? Nebojte se, máme pro vás připravené snadno srozumitelné instrukce, které vám pomohou zajistit, že vaše e-mailové kampaně budou v souladu s nejnovějšími bezpečnostními standardy.

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.