Phishing aneb podvodné e-maily od „bank“

V poslední době se na internetu opět začaly objevovat podvodné e-maily, které mají za cíl oklamat a nebo dokonce okrást neopatrné příjemce. O posledním počinu se můžete dočíst například na serveru Novinky.cz v článku Trik v e-mailu otevírá podvodníkům cestu na cizí bankovní účty. Ačkoli je zrovna tento pokus poměrně zdařilý, používá stále dokola ty stejné a dobře známé metody jako je záměna hlavičky odesílatele a phishingové odkazy.

Toto chování nepoctivých rozesílatelů má za následek i následné restrikce běžných odesílatelů e-mail marketingových e-mailů. Restrikce uplatňují provozovatele e-mailových schránek proto, aby ochránili svoje uživatele a nelze se jim proto divit, že v tomto ohledu postupují velmi striktně.

Stejně tak, bychom my chtěli ochránit vás – naše uživatele, a proto vám níže přinášíme pár tipů, jak se vyvarovat toho, aby zrovna váš e-mail nebyl odfiltrován jako nežádoucí:

  • Zkontrolujte si nastavení SPF záznamu pro vaší doménu (Chci vědět víc)
  • Nepoužívejte phishingové metody – nastavte si správně trackování viditelných URL (Chci vědět víc)
  • Uvádějte vždy existující a pravdivé údaje do informace o odesílateli (jméno a e-mail)
  • Vyplňte správně informace v poli „Why did I get this?“ (Chci vědět víc)
  • Respektujte odhlášení uživatele z odběru marketingových sdělení – nemažte data, využijte zaparkování účtu
  • Dodržujte etické kodexy freemail providerů (Chci vědět víc)
  • Nepodceňujte chování uživatelů (Chci vědět víc)

 

Služba „Zaparkování účtu“

V průběhu jara jsme zavedli novou službu „Zaparkování účtu“ – tato služba je dostupná pro všechny uživatele služby, kteří používají měsíční paušální tarif a jejím cílem je umožnit uživatelům přerušení užívání služby v době, kdy jí plně nepodporují avšak bez nutnosti mazat data ze systému. Výhodou je, že uživateli zůstane zachováno to nejcennější a to je historie jednotlivých kontaktů.

Službu je nutné aktivovat předem minimálně na období 2 měsíců. Aktivace se provádí buď telefonicky nebo e-mailem na náš helpdesk, přičemž operátor Vám potvrdí aktivaci služby.

Základní informace o službě:

  • Cena služby je 149,-Kč bez DPH měsíčně (po dobu zaparkování účtu neplatíte tarifní pásmo)
  • Minimální doba zaparkování je 2 období (kalendářní měsíce)
  • Službu lze aktivovat až od následujícího období a nelze ji předčasně ukončit
  • Pokud v době běžící služby klient podá výpověď služby, pak je mu znovu aktivován původní tarif na poslední měsíc užívání služby
  • Během zaparkování účtu je možné plně pracovat s daty, pouze není možné rozeslat kampaň, nicméně je možné si je například připravit

Chcete vědět více?

Potřebujete více informací? Potřebujete pomoct s konkrétní kampaní nebo celým e-mail marketingem? Obraťte se na nás a rádi s vámi probereme všechny možnosti. Máme mnohaleté zkušenosti s konkrétními oblastmi i celkovým pojetím. Kontaktujte nás!

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.