Výhody vlastní trackovací domény

Trackovací doména (taktéž nazývaná sledovací doména) je doména využívaná pro všechny odkazy směřující na servery poskytovatele e-mail marketingových služeb. Tím jsou myšleny jak odkazy na online verzi či odhlašovací stránku, tak i veškeré odkazy v obsahu e-mailu, u kterých chcete sledovat, kdo na ně klikl.

Standardně e-mail marketingové služby mají těchto domén více a dle předem definovaného klíče je sdílí napříč mnoha uživateli jejich služby. Dochází tak například ke sdílení reputace dané domény více uživateli, tak i snadné identifikaci poskytovatele služby.

Více informací o trackovací doméně a jejím nastavení naleznete v tomto článku.

Hlavní důvody proč si nastavit vlastní trackovací doménu

Tvorba vlastní reputace domény

Díky nastavené vlastní trackovací doméně si vytváříte její reputaci zcela sami (svou e-mailovou komunikací) a reputace trackovací domény tak není závislá na rozesílání hromadných sdělení ostatních uživatelů služby.

Zvýšení důvěryhodnosti pro příjemce

Může se stát, že někteří příjemci e-mailu při najetí na odkaz v e-mailu zpozorní, pokud uvidí odlišnou URL adresu v odkazu od té, kterou očekávali. Pokud však všechny URL adresy v e-mailu budou začínat na  „https://click.vasedomena.cz/…“ (přičemž bude zachováno sledování chování příjemce), budou jeho obavy rozptýleny a bez zaváhání na odkaz klikne.

Image a korporátní směrnice

Vyžaduje-li to Vaše korporátní směrnice, či chcete maximálně budovat image značky, aby téměř vše neslo její název, jsme na to připraveni. Nastavení vlastní trackovací domény jsme schopni provést v rámci 1 pracovního dne.

r

Předcházení dotazům na sdílení osobních údajů (na základě GDPR regulace)

Skrýt poskytovatele e-mail marketingu tak, aby se systém tvářil jako Vaše interní řešení je v neposlední řadě důležité i z hlediska legislativy vycházející z regulace GDPR. Pokud by příjemce e-mailu nabyl dojmu, že jeho osobní data sdílíte s nějakou třetí stranou (jiným subjektem), může vznést požadavek na poskytnutí informací, jaké osobní údaje o něm schraňujete, jak dlouho, v jakém rozsahu a s kým vším je sdílíte. Těmto dotazům je vhodné z ryze praktických důvodů předejít a ušetřit tak společnosti nemalé náklady, čemuž dopomůže nastavení vlastní trackovací domény, čímž maximálně skryjete Vašeho poskytovatele e-mail marketingové služby.

Kontrola DNS záznamů

Zda jsou Vaše DNS záznamy nastaveny korektně můžete zkontrolovat zde.

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.