Outlook pro Windows se mění: Konec nočních můr pro vývojáře e-mailů?

Microsoft oznámil plány na vydání nové verze aplikace Outlook pro Windows. Pro vývojáře e-mailů to znamená možnost konečně shodit těžké otěže, které s sebou současná verze aplikace přináší. Největším problémem je desktopová verze aplikace Microsoft Outlook pro Windows, která používá jako vykreslovací jádro textovou aplikaci Microsoft Word. To znamená, že některé prvky HTML a CSS se v Outlooku pro Windows nemusí zobrazovat správně nebo ještě hůř – vůbec. Změny přicházející s novým Outlookem pro Windows mají přinést konzistenci napříč kódovou základnou aplikace pro Windows a web. Tento krok by mohl vývojářům usnadnit práci a následně vylepšit zobrazení e-mailů v aplikaci.coding

Jaké změny můžeme očekávat od nového Outlooku pro Windows?

1. Žádné používání tabulek pro kódování e-mailů

Používání tabulek pro rozložení prvků emailů v aplikaci Outlook pro Windows bude již brzy minulostí. Tento způsob vytváření e-mailů byl nutný díky vykreslovacímu modulu Word, který Outlook používá. Nicméně, nový Outlook pro Windows a jeho webové vykreslovací jádro bude umožňovat větší používání CSS a <div>s. Toto by mohlo vést k menšímu počtu rozbitých rozvržení a konec používání ghost tables k opravě problému se zarovnáním v Outlooku.

2. Kódování marginu a paddingu je snažší

Problémy s rozmisťováním a řádkováním jsou v kódování e-mailů pro Outlook často velmi frustrující. S výjimkou verze 2003 nemohou vývojáři používat vlastnosti CSS, jako je „margin“ nebo „padding“. Outlook také někdy odebere odsazení, což může způsobit, že se text v e-mailu nerozloží správně. To se může týkat i odsazení obrázku, což, pokud tento fakt ignorujeme, může se stát, že se text zobrazí v jedné rovině s grafikou e-mailu. Protože vlastnosti CSS okrajů a odsazení mají lepší podporu ve webových a mobilních aplikacích Outlooku, lze s jistotou předpokládat, že je budeme moci použít pro nový Outlook pro Windows.

3. Podpora obrázků na pozadí CSS

U verzí Outlook.com a Outlook 365 není použití obrázků na pozadí s vlastnostmi CSS problém, ale u verzí pro stolní počítače je to složitější. Použití tabulek nebo vektorového značkovacího jazyka (VML) pro obrázky na pozadí je obtížné a zastaralé. Jakmile nový Outlook pro Windows nahradí své zastaralé předchůdce, budeme moci upravovat velikost a umístění pozadí emailů a používat tak větší obrázky.

4. Méně podmíněných příkazů v emailech

E-mailoví vývojáři často používají podmínky a podmíněné příkazy, aby zahrnuli kód určený pouze pro určité verze Outlooku nebo skryli obsah před některými uživateli Outlooku, kteří by ho nemohli zobrazit. Nicméně desktopové verze Outlooku postupně ustupují a dávají přednost novým verzím, což znamená, že pro kódování e-mailů nebude tolik potřeba podmíněných příkazů typu <!–if [mso]>. Je dobré sledovat vývoj, abyste se v budoucnu mohli vyhnout používání podmíněných příkazů MSO, což zjednoduší váš kód a omezí jeho nadbytečnost.

Závěrem lze říci, že nová verze Outlooku pro Windows přináší naději pro budoucnost kódování a testování emailů. Očekává se, že nový Outlook bude schopen vyřešit mnoho problémů s vykreslováním, což přispěje k usnadnění a zlepšení práce s emaily. Ačkoli bude vyžadovat určité úsilí uživatelů a firem, aby se adaptovali na novou verzi, výsledek bude stát za to. Navíc, i když bude oficiální podpora pro starší verze ukončena, uživatelé se mohou těšit na využívání nového Outlooku pro Windows, který nabízí nejnovější funkce a zaručí bezproblémovou komunikaci emailem.

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.