E-mail marketing v Microsoft CRM vs. Mailchimp

Poslední dobou se mnohdy setkáváme s dotazy na náš modul „e-mail marketing„, který umožňuje využít rozesílací sílu Emailkampane.cz v produktu Microsoft Dynamics CRM ®. Zřejmě i proto, že neexistuje mnoho funkčních řešení a skutečně realizovaných integrací nejen na trhu v ČR, ale i celosvětově, začali jsme být srovnáváni se službami ClickDimensions a Mailchimp. Rádi bychom tudíž také jedno malé srovnání provedli. Tentokrát s MailChimpem.

MailChimp asi nemusíme dlouho představovat, je to produkt zaběhlý na americkém trhu, který má zcela jistě své kvality. Tento produkt lze také provázat s Microsoft CRM®, ale nebývá to zrovna jednoduchá záležitost.

Co je opravdu využitelné na českém trhu?

Český trh lze rozdělit na 2 hlavní skupiny – „korporáty“ a „ostatní firmy“. Mezi těmito skupinami je obrovský rozdíl jak v přístupu k financím, tak v otázce celkového smýšlení o firemních procesech. Lze to rozpoznat už při otázce výběru CRM řešení a nástroje pro e-mail marketing.

U korporátů se často setkáváme s dotazy na bezpečnost, pokročilé funkce (např. A/B split kampaně, filtrace & segmentace, skriptované kampaně apod.). U menších firem se spíše setkáváme s otázkou implementačních a provozních nákladů, snadností používání, české podpory atd.

Po několika desítkách absolvovaných výběrových řízeních a s přihlédnutím ke zkušenostem našich mnoha zákazníků jsme dospěli k následujícím závěrům:

  • Všechny firmy ocení, pokud je systém zprovozněn rychle a není nutné „na to dělat projekt“
  • Provozní náklady jsou důležité pro každého
  • Pokročilé funkce využije jen každý desátý
  • Česká podpora je velké plus
  • Intuitivní používání šetří náklady na školení
  • Návazné služby jsou ta správná přidaná hodnota, protože textový e-mail nezaujme

A právě v těchto oblastech jsme lepší než naše konkurence. Máme českou podporu, náš systém je jednoduchý na používání a zaměřuje se na to, co skutečně využijete. Umíme dodat návazné služby – školení, návrh a výrobu šablon, konzultace.

„Emailkampane.cz jsou uživatelsky jednoduché a tuto vlastnost si zachovávají i ve špičkovém Microsoft Dynamics CRM.“

A co ty náklady?

Na trhu existují různé cenové modely – podle počtu odeslaných e-mailů, podle počtu kontaktů, předplatné apod.

My jsme se rozhodli být féroví a zpoplatnit jen to, co skutečně využijete. Na rozdíl od Mailchimpu si u nás nemusíte předplácet velké objemy rozesílek, ale platíte jen za to co odešlete a to ještě zpětně. Pokud si přesto chcete něco předplatit, dáme vám slevu, i když už v základu vycházíme levněji. Podívejte se sami… a vyzkoušejte nás! I CRM můžete vyzkoušet zdarma…

Ceny jsou platné k datu 2.5.2014.
Ceny se vztahují na rozesílku pomocí MS CRM modulu. 

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.